logo somborski oglasnik


PRETRAGA OGLASA


PREMIUM KORISNIKPromene vezane za predaju oglasa

Poštovani korisnici,

Ovih dana je u svim medijima vrlo zastupljena tema GDPR (Opšta uredba o zaštiti podataka o ličnosti). Reč je o uredbi usvojenoj na nivou Evropske unije 2016. godine, a cilj njenog donošenja je zaštita podataka o ličnosti na tlu EU, kao i u zemljama koje obrađuju podatke o ličnosti državljana EU. Iako Srbija nije članica Evropske unije zaštita ličnih podataka je tema koja je aktuelna i kod nas.

Ovaj oglasnik je namenjen korisnicima iz Srbije a ne EU, a lični podaci koji su bili unošeni prilikom predaje oglasa nisu ni na koji način obrađivani, nisu bili dostupni korisnicima sajta ni trećim licima, čuvani su u bazi šifrovani AES enkripcijom i bili su tretirani u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije. Podaci su traženi samo da bi se smanjila mogućnost zloupotrebe prilikom predaje oglasa (kao anti-spam filter i za slučaj zahteva istražnih organa Republike Srbije (Tužilaštvo, MUP) u kom slučaju smo obavezni da podatke o korisniku dostavimo istima na njegov pisani zahtev sa navedenim pravnim osnovom).

U svakom slučaju, kako je bilo dosta korisnika koji su se žalili na popunjavanje Deklaracije prilikom predaje oglasa, rešili smo da od 25.5.2018. godine prekinemo praksu popunjavanja Deklaracije. Da bi smanjili mogućnost zloupotrebe, od danas oglase mogu predati samo registrovani korisnici.
Takođe, kako je bilo dosta problema prilikom aktivacije naloga putem emaila, uskoro ćemo početi sa aktivacijom preko sms poruka.

Hvala što koristite www.somborski-oglasnik.com

Objavljeno: 26.05.2018.


somborski oglasnik © 2010. Sva prava zadržana  |   uslovi korišćenja web dizajn i programiranje πβ